Qui som ?

La Promoció

Em dic Josep Manuel Mercader i sóc el promotor de:

– © 2000 mania’s – Multivers de l’Oci i Aficions, projecte de Dinamització Cultural Digital.

-La creació d’un entorn digital general per al projecte, en forma de lloc web: https://www.2000manias.com que serveix com a plataforma unificadora de la idea i com aparador de les diverses activitats que genera el projecte en base a aficions ben determinades amb ofertes culturals en els diferents àmbits que promou el projecte.

-La creació de tots els projectes particulars que es deriven del projecte base i el seu desenvolupament passat, present i futur. 2000 mania’s és un projecte totalment obert i s’hi aniran incorporant noves aficions a mesura que es completin una sèrie de continguts i s’ofereixin activitats al seu voltant. Actualment, aficions que ja tenen projecte propi són: AstroPardines, MeteoRibes, L’Hort de Pardines, EUropa en autocaravana, Ribes Altes Natura i Cuina Polar (aquesta darrera en fase de definició i disseny del projecte)

-Aquesta promoció inclou que, la pràctica totalitat de les activitats que les aficions generen es realitzin de forma altruista per part del/s seu/s responsable/s i dels seus col·laboradors.

En l’àmbit personal, els darrers tres anys, m’he estat formant en tres àmbits específics en l’entorn de la Xarxa:

– Com a Community Manager o Gestor de Comunitats En Línia:

“… és la persona encarregada de crear, gestionar i dinamitzar una comunitat virtual a Internet, independentment de la plataforma o eines digitals utilitzades, amb l’objectiu d’aconseguir que els usuaris participin i interactuïn entre ells. Aquesta figura va aparèixer per coordinar, administrar i moderar els fòrums a Internet, però la seva importància es va disparar amb la irrupció de les xarxes socials.” (Viquipèdia)

– Com a Webmaster o Dissenyador de Planes Web:

“… és la persona responsable del manteniment o programació d’un lloc web. La definició específica d’aquest càrrec pot variar segons l’àmbit en què es presenti la persona. En certs casos és el responsable dels continguts del lloc, mentre que en altres és l’encarregat de l’operativitat, programació i manteniment de la disponibilitat d’un lloc web sense que necessàriament intervingui en la creació de continguts.” (Wikipedia – Traducció)

– Com a Dinamitzador Cultural Digital, en àmbits molt específics i d’acord amb els coneixements assolits:

És una persona que ha rebut formació sobre les TIC (Tecnologies de la Informació i Comunicació) aplicades a la gestió cultural, coneix les noves formes de creació digital i les promociona i fomenta la comunicació i la interacció amb els diferents agents culturals d’un municipi amb la finalitat de crear una “comunitat virtual de cultura local”. És un creador i gestor de continguts que, a través de trobades de formació les posarà a l’abast dels agents culturals locals, en garantirà la qualitat i en dinamitzarà els espais de debat. Difon el coneixement dels recursos oferits per les TIC.

Entre el 13 de setembre del 2013 i el 23 d’octubre del 2014 he assistit a les diferents activitats organitzades pel Cibernàrium (Programa de capacitació i divulgació tecnològica de Barcelona Activa – Ajuntament de Barcelona, que ofereix formació per a professionals i empreses, així com activitats d’iniciació a Internet per a tota la ciutadania.) següents:

 • Eines 2.0 per al treball col·laboratiu i per a la presentació de resultats.
 • ScribUs. Maquetació de continguts editorials amb una eina en programari lliure.
 • Community Management: gestió de comunitats virtuals de marca.
 • Youtube. Optimització de vídeo i estratègies per guanyar audiència.
 • Google Sites. Crea el teu web fàcilment amb Google Sites.
 • Mètrica 2.0. Iniciació a l’analítica en xarxes socials.
 • Google Fusion Tables. Com visualitzar dades amb component geogràfic.
 • Prezi. Creació de presentacions originals i animades.
 • Pinterest. Com utilitzar Pinterest en el teu posicionament personal i d’empresa.
 • Tècniques avançades de mètrica web.
 • Promociona la teva empresa a la xarxa amb Google Places.
 • Legislació aplicable a les TIC i a l’activitat a internet.

A més i en l’àmbit específic de la Astronomia i concretament en el camp de l’Observació Celeste, a nivell aficionat, he fet els següents cursos de formació:

– ÚS DE TELESCOPIS AMATEURS
– CURS CONÈIXER EL FIRMAMENT
– TALLER ÚS CARTES DEL CEL
– CURS INICIACIÓ A LA FOTOGRAFIA ASTRONÒMICA
– CURS D’ASTRONOMIA AMB CCD
– CURS LES CONSTEL·LACIONS DE L’HIVERN

Curs a realitzat els mesos de desembre 2012 i gener 2013, ESTRELLES I GALÀXIES a l’Agrupació Astronòmica de Sabadell.

Curs realitzat els mesos de març i abril de 2014, EL SISTEMA DEL MÓN DE NEWTON, LLEIS DE KEPLER, GRAVITACIÓ UNIVERSAL, MECÀNICA NEWTONIANA a l’Agrupació Astronòmica de Sabadell.

Durant els darrers dos anys he dut a terme en el marc de la meva afició a l’astronomia, una sèrie de Tallers especialitzats en l’Observació Celeste a Pardines i Ribes de Freser (Ripollès)-

Tot seguit podeu trobar el meu perfil o si preferiu el meu CV per si pot ser del vostre interès.

Perfil al Linkedin

Com a Promotor d’aquest projecte, voldria recalcar la nostra voluntat per compartir i fer participativa qualsevol de les àrees d’aquesta idea. De fet, es contempla de forma general, la participació de col·laboradors i aportacions diverses en temes concrets.

Comments are closed